Girlboss | Imogen van Oordt

/
12 Comments
Imogen van Oordt girlboss kunst schilderijen art vrouw blog Make people stare interview kunstwerken
Imogen van Oordt (24) heeft haar Bachelor in Human Resource Management en een Master in Beleid, Communicatie en Organisatie. Toch is ze haar hart verloren aan de kunst. Ze werkt nu parttime aan haar originele kunstwerken waarin vrouwen altijd de hoofdrol spelen. ‘’Ik ben van mening dat vrouwen elkaar moeten waarderen, respecteren en bewonderen. De vrouw staat met haar kracht, zelfverzekerdheid en schoonheid daarom centraal in mijn kunst. Ook gebruik ik in elk kunstwerk dierlijke aspecten. Denk hierbij zowel aan veren en (nep)bont, als aan hoofden van dieren. Dit staat voor mij symbool voor de kracht van de vrouw.’’

‘’Eigenlijk ben ik begonnen met het maken van kunst toen ik een aantal jaar geleden een kunstmarkt bezocht in Nieuwegein. Ik raakte geïnspireerd om weer met mijn creativiteit aan de slag te gaan. Ik ben toen begonnen met wat kleine werken op goedkope doeken, die ik cadeau deed aan vrienden. Naarmate ik meer complimenten kreeg en positieve reacties ontving van vreemde, ben ik er meer werk van gaan maken. Tijdens mijn Master had ik echter nauwelijks tijd om aan mijn kunst te werken. Na het behalen van mijn Master ben ik een half jaar gaan reizen. Toen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik meer aan mijn kunst wilde werken en heb ik bij terugkomst gekozen voor een parttime baan.’’

Imogen van Oordt girlboss kunst schilderijen art vrouw blog Make people stare interview kunstwerken


Toen Imogen zo’n drie jaar geleden begon met kunst, werkte ze vooral met paper-art. De nadruk lag toen meer op het verwerken van afbeeldingen uit magazines. Om een eigen stijl te creëren, voegde ze dierlijke en natuurlijke aspecten toe. ‘’Over deze persoonlijke stijl krijg ik de meeste complimenten. Ik krijg vaak te horen dat mensen nog nooit zoiets hebben gezien. Daar doe je het voor!’’

Imogen is niet alleen haar hart verloren áán de kunst, maar ook dóór de kunst. Ze heeft hierdoor namelijk haar vriend leren kennen! Haar vriend was 2,5 jaar geleden geïnteresseerd in haar werk en ging haar volgen op social media. Toen hij was verhuisd vroeg hij of Imogen ook kunstwerken in opdracht maakt. Ze zouden het een keer gaan bespreken, maar het kwam er maar niet van. Precies 2 jaar later zat Imogen in zijn favoriete koffietentje in Utrecht en kreeg ze weer een berichtje. Daarna zijn ze echt gaan praten, op koffiedate gegaan en sloeg de vonk uiteindelijk over. Dat kunstwerk is er trouwens nog steeds niet. Maar als Imogen binnenkort weer op reis gaat, stelt haar vriend zijn appartement open als expositieruimte. Komt er tóch nog een kunstwerk van haar te hangen! ;)

Imogen van Oordt girlboss kunst schilderijen art vrouw blog Make people stare interview kunstwerken


De kunstenares heeft al veel mooie ervaringen door dit bijzondere werk. Naast het staan op kunstmarken heeft ze ook een live optreden gegeven op Buitenwesten Festival in Amsterdam. Ook heeft ze dit jaar een expositie gehad in de Ontbijt & Lunchroom Puschkin in Utrecht. Momenteel hangt haar werk in een chique kapperszaak in Arnhem. Natuurlijk heeft de getalenteerde artiest nog genoeg plannen voor het nieuwe jaar. ‘’De eerste helft van 2018 ben ik aan het reizen. Van Sri Lanka tot aan Dubai en Nepal. Ik weet zeker dat ik daar heel veel inspiratie op doe, alleen al van het wild life daar. Als ik terug kom in Nederland hoop ik aan het einde van het jaar een atelier/studio te hebben. Een plek waar ik niet elke keer alles hoef op te ruimen en de deur achter mij kan dichttrekken. Het lijkt mij heerlijk om geen afleiding te hebben en mij puur te kunnen focussen op mijn kunstwerk.’’

Imogen van Oordt girlboss kunst schilderijen art vrouw blog Make people stare interview kunstwerken


‘’Een grote droom is wereldwijde bekendheid, bijvoorbeeld via een expositie in Parijs. Ik neem mij dan ook voor om meer deel te nemen aan kunstmarkten om mijn naamsbekendheid te vergroten. Maar mijn standpunt blijft dat je via je netwerk veel kan bereiken. Ik ga niet gericht opzoek naar nieuwe klanten, maar vind het juist leuk als mensen mij benaderen voor een event of expositie. Juist die mond-tot-mond reclame maakt mijn werk bijzonder. Het idee dat er over jouw kunst wordt gepraat en dat men je aanbeveelt als kunstenares is heel speciaal. Dat sluit ook weer aan bij mijn motto dat vrouwen elkaar meer moeten bewonderen, en dus ook benaderen! Verder zie ik wel wat de toekomst mij zal brengen. Ik weet in ieder geval zeker dat kunst altijd mijn passie blijft.’’

Imogen van Oordt is te vinden op Facebook & Instagram12 opmerkingen:

 1. Wauw wat ontzettend mooi zeg! Hier hou ik helemaal van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder! Ik vind het heel mooi hoe je toch een eigen stijl hebt ontwikkeld en daardoor echt authentiek bent. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik wens je veel succes voor de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig zeg. En tof en eigen stijl werk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bijzonder zeg! Het lijkt me heerlijk als je zo je hart kunt volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt bijzonder goed gemaakt. Zou ik zeker ophangen in huis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, dit vind ik echt heel mooi! En daarnaast een heerlijk inspirerend leven, je passie achterna en veel reizen. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel mooi verhaal en wat een prachtige stukken. En wauw haar body is ook erg mooi in shape.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow ik vind haar kunstwerken echt de bom! Ik kende haar nog niet, maar ga haar wel volgen nu. Wat een talent! Super dat je hier een blog over schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mooi! Leuk om zo het verhaal achter een kunstenaar te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat mooi zeg en wat bijzonder! Heel veel succes in de toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi everyone, bedankt voor jullie positieve reacties! Volg mij via www.instagram.com/imogen.vanoordt om op de hoogte te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je even langs komt! Ik waardeer de reacties enorm ♥

Don't use photos/articles without permission. Mogelijk gemaakt door Blogger.