Girlboss | Sara Bartels

/
12 Comments
Sara Bartels sara.anne studio illustratie kaartjes portretten girlboss interview make people stare

Sara Bartels (26) maakt illustraties, kaartjes, portretten en prints onder de naam sara.anne studio. Ze wil een glimlach op je gezicht toveren en dat kleine lichtpuntje zijn op bijzondere momenten. Dit loopt inmiddels zo goed dat ze in het nieuwe jaar een grote stap gaat zetten: ze stopt met haar baan bij een tijdschriftenredactie en gaat fulltime aan de slag met haar eigen onderneming. ‘’Ik heb zin om mijn ideeën en dromen verder uit te werken, te ontwikkelen en te knallen!’’

Sara is, naast een creatieveling, een echte dromer. Eigenlijk was een eigen bedrijf ook al heel lang een droom. Het opzetten van de studio ging stap voor stap. Hoe ouder ze werd, hoe meer ze durfde en inzag dat je soms een sprong in het diepe moet nemen. ‘’Per januari stop ik met mijn baan op de redactie van een tijdschrift en ga vol voor sara.anne studio. Iets waar ik ontzettend veel zin in heb. Verder probeer ik het leven positief aan te pakken, mag ik soms misschien wat minder (zelf)kritisch zijn en ben ik een groot aanhanger van het credo ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Ik denk dat je met hard werken heel veel kan bereiken, als je er echt voor gaat.’’ En hard werken, dat doet ze! Elke dag, avond, elk weekend en alle verloren uurtjes is ze er mee bezig. Zoals bijna elke ondernemer vindt Sara het soms nog lastig om ‘nee’ te zeggen. ‘’Dat mag ik nog wat beter oefenen, net als dingen loslaten. Niet altijd gaat alles zoals gepland - en dat is ook goed’’.

Sara Bartels sara.anne studio illustratie kaartjes portretten girlboss interview make people stare


‘’Ik vind het altijd heel bijzonder als iemand mij benadert voor een eigen ontwerp. Bijvoorbeeld een trouw- of geboortekaartje. Dit zijn hele speciale momenten in iemands leven waar ik dan even deel van uit mag maken. En ik werk er hard voor om dit moment nog nét even wat specialer te maken. Het samenwerken en samen iets moois maken blijft ook gewoon heel tof; daar ben ik best wel trots op.’’ Daarnaast vindt Sara het heerlijk om postcards te maken, als moment van ontspanning. ‘’Heerlijk om een inspiratie boost te hebben en nieuw werk te maken!’’

‘’Ik hoop dat mijn werk, en daarmee ook de website, mijn persoonlijkheid weerspiegelt. Mijn werk is echt wat ik mooi vind en heel leuk vind om te doen. Met het persoonlijke probeer ik mij ook te onderscheiden. Ik probeer heel positief in het leven te staan, maar net zoals elk gevoelig mens heb ik ook last van onzekerheden. Doe ik het wel goed genoeg? Sociale media is een super platform om je werk met de wereld te delen, maar het kan ook twijfel met zich meebrengen. Ik probeer daar zo nuchter mogelijk mee om te gaan en dicht bij mezelf te blijven. Dat is soms best lastig, maar ik doe m’n best ;-). Gelukkig is mijn vriend iemand die goed kan relativeren en mij zo weer met beide benen op de grond zet, heel fijn.’’

Sara Bartels sara.anne studio illustratie kaartjes portretten girlboss interview make people stare

Het nieuwe jaar gaat heel spannend worden voor deze girlboss, maar ze kijkt er heel erg naar uit. ‘’Ik hoop sara.anne studio echt naar een volgend niveau te brengen, zeker met de fulltime stap. Ik wil meer bekendheid bereiken met de studio, de collectie uitbreiden, gave opdrachten binnen halen, leuke mensen ontmoeten… en vooral heel erg blijven dromen.’’

Sara.anne studio is te vinden op Facebook & Instagram.
www.sara-anne.nl
12 opmerkingen:

 1. Leuk artikel over een inspirerende Sara. Het maakt mij in ieder geval erg nieuwsgierig naar haar site en producten dus ik ga - ondanks dat ik eigenlijk geen tijd heb - meteen even kijken. Ze klinkt als iemand die positief in het leven staat en toch ook realistisch blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi artikel over een ondernemende dame!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk werk heb je! Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar iemand die getekende plaatjes kan maken voor m'n bedrijf! Ik heb je gegevens opgeslagen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel! Ik ga deze site even onthouden, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat je je studio naar een volgend level gaat brengen weet ik bijna wel zeker. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inspirerende blogpost! Knap dat ze full time voor haar droom gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat ze kiest voor haar droom! Haar illustraties zijn prachtig en ik wens haar al het succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow wat een onderneming Ik hou echt van deze stijl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie prints. Heel lief en dromerig. Mocht ik iets speciaals willen dan hou ik haar in gedachten. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een super mooi en inspirerend artikel dit. Wat een prachtig werk ook, hier houd ik echt van!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohh zo inspirerend! En wat zijn haar illustraties tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat leuk zeg ik wou dat ik het kon!
  als je het ziet krijg je gelijk zin om zelf crea bea te gaan spelen!
  heel veel succes met de onderneming en vooral veel plezier met girlsboss zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je even langs komt! Ik waardeer de reacties enorm ♥

Don't use photos/articles without permission. Mogelijk gemaakt door Blogger.