Jo in Milano #07 | Feeling hot hot hot

/
11 Comments

Buonasera! Daar is dan eindelijk weer een update vanuit Italië! Vandaag is het twee weken geleden dat ik naar Milaan vloog voor een tweede seizoen modellenwerk hier. De eerste week deelde ik het appartement met maar één collega model, dus ik had gewoon mijn eigen kamer. Hoe chill?! Ondertussen zijn er wel twee bijgekomen, maar ik mag nog steeds niet klagen.

Het was onwijs lekker weer hier! Meestal rond de 25 graden met soms een uitschieter naar de 32, zoals gisteren. Dat was trouwens wel heel heavy. Zelfs ik (koukleum to the max) heb het dan warm. Blijkbaar denken de rasechte Italianen hier zelf heel anders over. Ze lopen namenlijk met deze temperaturen nog steeds met een lange broek en jas aan! No joke. Gekkenhuis. Jammer genoeg voorspelt mijn weer-app flinke regenbuien en onweer voor de komende week. Huilen!

Tijdens de laatste paar dagen was het super druk in de stad. In het centrum vond het 'Champions Festival' plaats. Het mooie plein voor de Duomo stond helemaal volgebouwd met voetbal dingen en Heineken bier tentjes. Ook de mooie zijstraatjes waren hier het slachtoffer van. Het is vooral jammer dat de meeste fanatieke voetbalfans nogal lomp en luidruchtig zijn. Ik vind het niet perse gezellig als er liedjes gezongen (geschreeuwd) worden in een bloedhete metro, door een groep volwassenen met uitgelopen schmink op hun gezicht. Of ik weet gewoon niet wat gezelligheid is. Wat dan wel weer grappig is, is om deze mensen te observeren van een afstandje. Lekker in de schaduw op een muurtje zitten met wat eten. Kijken hoe ongelofelijk blij een man van rond de 40 jaar kan zijn met een ballon met het logo erop enzo.

Maar goed, wat heb ik dan hier uitgespookt qua modellenwerk? Ik ben natuurlijk weer allemaal castings afgegaan, maar ik heb ook twee dagen gewerkt. Afgelopen week werd ik geboekt voor een e-commerce voor Rick Owens. Dan maken ze foto's van alle kleren die in de webshop moeten komen. Van werkelijk alle kanten en zonder mijn hoofd erop, haha! Het gaat puur om mijn lijf dat in de kleding zit. De werkdagen waren van  09:30 tot 19:30, met tussendoor een lunchpauze. Absoluut een lange dag, maar gelukkig werkte ik met hele leuke mensen! Er was een relaxte fotograaf en ook de rest van het team was onwijs vriendelijk!

Gisteren had ik afgesproken met Stefano (mijn scout/Director of Placement), Marina (ook scout uit Italië), Louise en Lisa (twee modellen van mijn moederbureau in Nederland) en Valentina (die is ook gescout door Stefano, maar komt niet uit Nederland) voor een heel heel heel lekker ijsje! Daarna ben ik nog gezellig wat gaan eten met Louise en Lisa. We zitten trouwens alle drie bij een ander modellenbureau hier in Milaan. Snap je het nog? 

Morgen heb ik twee castings op de planning en verder is het afwachten wat er nog allemaal gaat gebeuren. Ik hoop vooral dat de regen heel snel de mensen in Nederland gaat lastig vallen en dat het fijne zonnetje terug komt! 


11 opmerkingen:

 1. Wat leuk om al je avonturen uit Milaan te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf zeg! Milaan! En hele leuke foto's! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg! Wooow 32 graden, super warm. Nou, die regen die valt ons flink lastig, op dit moment is het aan het onweren en alles haha! Geniet er nog van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk om je verslagen uit Milaan te lezen! Jammer dat de komende week het weer een beetje tegen gaat vallen, ik ga gewoon wat mooi weer die kant op sturen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaloers! Zo leuk dat je daar bent. Mooie foto's heb je gemaakt! <3
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaloers! Zo leuk dat je daar bent. Mooie foto's heb je gemaakt! <3
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit was zo leuk om te lezen! Zo fijn dat het daar zo lekker weer was! Hopelijk valt het mee komende tijd met onweer/regen. Jaloersmakende foto's weer, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, heel gaaf! Mooie foto's ook, Milaan lijkt me heel leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk om te lezen. Milaan lijkt me geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat gaaaf allemaal! Heel veel plezier nog daar, Milaan is echt één van mijn liefelingsplekken.

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je even langs komt! Ik waardeer de reacties enorm ♥

Don't use photos/articles without permission. Mogelijk gemaakt door Blogger.