Jo in Milano #05 | Castings and beautiful places

/
6 Comments

Deze afgelopen weken waren super druk. Normaal deed ik zo'n drie/vier castings per dag, maar inmiddels loopt het op tot zes, zeven of zelfs acht. Laatst ging ik om 08:00 de deur uit en was ik na 18:30 weer terug in m'n appartement. Ik wil absoluut niet klagen, want ik ben super blij dat ik deze kans heb om voor modellenwerk in Milaan te zitten! Maar laten we gewoon eerlijk zijn, vermoeiend is het wel haha.

De reis naar de eerste casting is meestal 45 minuten. We zitten namelijk helemaal buiten het centrum. Het ren en vliegwerk van de ene naar de andere casting verschilt tussen 10 minuutjes lopen en bijna een uur chillen in de metro. En als je dan op de goede plek bent (inclusief zoektocht naar het huisnummertje, die ene buzzer of uberhaupt naar iets wat op een deur lijkt), kan het wachten beginnen. Met een beetje geluk sta je na een half uurtje wel weer buiten. Met een beetje pech ben je model nummer 104 in de rij. True story. Soms kun je heerlijk wachten op een relaxte stoel, maar meestal zit je met z'n alle ergens in een hoekje op de grond. En dan te bedenken dat het casting moment zelf nog geen paar minuten duurt. Of seconden. Soms kijken ze niet eens. Eigenlijk maakt dit het ook wel weer heel grappig. Het is een vreemd wereldje die je niet al te serieus moet nemen. Ik kan vaak wel lachen om al deze bizarre situaties. (Oke, als je anderhalf uur buiten in de kou moet wachten, zie je mij niet lachen. Maar ach, we hebben het er allemaal voor over!)

Goed. En dan zijn er ook nog veel LEUKE dingen. Soms mag je de meest prachtige kleding passen van designers. En geloof me, wanneer uit al die andere meiden juist JIJ de jurk uit de nieuwste collectie mag proberen, dan voel je je goed. Of wanneer iemand positief is over je catwalk loopje, of maar al te graag een foto wilt maken van je bijzondere gezicht. Daar doe je het uiteindelijk voor toch? En dan het gedeelte van het heen en weer crossen door Milano: Je komt werkelijk zoveel mooie gebouwen tegen! De populaire plekken zoals Duomo en Galleria Vittorio Emanuele, maar ook straatjes waar je nooit heen zou gaan als 'normale toerist'. Ik heb ondertussen al zooooveel mooie foto's op mijn telefoon staan! I love it :)

6 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige stad zeg. Die castings klinken zenuwslopend, maar ook weer heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat gaaf! Leuk dat je ons ze op de hoogte houdt via korte updates!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw, wat leuk om allemaal te lezen! Klinkt als een heel druk maar ook heel gaaf modellenleventje! Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk dat je dit zo met ons deelt! ik heb nog nooit echt verhalen gelezen over
  hoe dat nou eigenlijk gaat. maar wat gaaf zeg dat je die kans krijgt. En ik geloof zeker dat het slopend kan zijn.
  liefs joelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen! Juist daarom wou ik het allemaal zo graag delen :) Het is niet zo'n droomwereldje zoals sommige denken, maar daarom zeker niet minder leuk haha!

   Verwijderen
 5. Wauw prachtige foto's!! Echt heel tof om te zien en te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je even langs komt! Ik waardeer de reacties enorm ♥

Don't use photos/articles without permission. Mogelijk gemaakt door Blogger.